Friday, July 5, 2024
Jurnalism corect


Autostrada București Sud: Un nou termen anunțat pentru deschiderea porțiunii DN 4 – A2

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 mai 2024

Cu aproape 2 ani întârziere față de termenul inițial, lucrările la lotul 1 din secțiunea Sud a Autostrăzii București se apropie de final. Aflat marți într-o vizită pe șantierul celor 10 km rămași de dat în folosință, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu a transmis că inaugurarea ar putea avea loc până la finele lunii iulie. Porțiunea este extrem de importantă pentru că face legătura cu Autostrada Soarelui, principalul drum către litoral.

Autostrada Centura București începe ușor ușor să capete contur. Anul trecut au fost deschiși 8,7 km din Secțiunea de Sud (lotul DN 5 – DN 6) și 9,5 km (lotul DN 1 – A3) din Secțiunea de Nord, asta în condițiile în care întregul inel de autostradă care ar trebui să înconjoare Capitala măsoară aproximativ 100 km. În luna aprilie, după multiple amânări și termene ratate, a fost deschisă și o porțiune de 13 km (DN 5 – DN 4).

Dacă vor fi surprize, următoarea pe listă este porțiunea DN 4 – A2, în lungime de 13 km. Deși inițial, șefii de la drumuri au promis că aceasta va fi dată în folosință până la începerea sezonului estival, acest lucru nu se va întâmpla. Potrivit secretarului de star Irinel Scrioșteanu, în cel mai bun caz, inaugurarea va fi până la finele lunii iulie.

Constructorul, firma turcă Alsim Alarko, se concentrează în aceste zile pe cel mai dificil punct al întregului șantier, nodul rutier cu Autostrada Soarelui.

„Se lucrează cu mai multe finisoare peste A2. Prima cale de rulare, de la Chiajna spre Glina, este asfaltată. Problema la placa de suprabetonare a fost remediată. Acum se lucrează la frezarea asfaltului pe A2 pentru bretele. Pe corpul autostrăzii se lucrează pe zona mediană. Activitatea este mai bună decât în săptămânile trecute. După ce se asfaltează, urmează să se monteze rosturile de dilatare. (…) Cred că este posibil ca la sfârșitul lunii iulie este posibil să circulăm pe cei aproximativ 10 km care au rămas”, a declarat Irinel Scrioșteanu.

Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW