Wednesday, July 3, 2024
Jurnalism corect


AUR anunță că va participa la consultările cu premierul privind data alegerilor prezidențiale

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 29 iunie 2024

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) va participa luni, 1 iulie, de la ora 11.00, la consultări cu premierul, după ce Marcel Ciolacu i-a invitat pe liderii tuturor partidelor politice pentru a stabili împreună calendarul alegerilor. 

Delegaţia AUR va fi compusă din preşedintele AUR, George Simion, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, şi prim-vicepreşedintele AUR, Marius Lulea

Potrivit News.ro, liberalii au fost convocaţi în Biroul Politic Naţional, cu prezenţa fizică obligatorie, luni, de la ora 11.00.

Kelemen Hunor, președintele Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), a declarat, vineri seară, că va participa la consultările de luni.

Ciolacu atacă: Onoarea nu poate fi doar pe panouri

Liderii PSD și cei ai PNL nu au ajuns încă la un consens asupra datelor de desfășurare a alegerilor prezidențiale.

La doar trei luni distanță de când conducerile celor două partide au hotărât devansarea scrutinului în luna septembrie, PNL nu mai este de acord cu această idee. Liberalii, dezavantajați de un asemenea scenariu, spun că nu se mai justifică devansarea acestui scrutin, în condițiile în care o candidatură comună PSD-PNL nu mai este de actualitate.

Marcel Ciolacu a lansat joi, 27 iunie, primul atac dur la adresa liderului PNL, Nicolae Ciucă, cu care a fost într-un parteneriat politic în ultimii trei ani, spunând că „onoarea nu poate fi doar pe panouri”, cu referire la campania de imagine a șefului PNL.

Ciolacu a adăugat că PNL vrea să schimbe regulile jocului, critică pentru liberalii care vor să modifice data alegerilor prezidențiale.

Într-un reel postat pe Facebook, Nicolae Ciucă spune că nu înțelege reacția acestuia și susține că, atunci când vine vorba de alegerile prezidențiale, „trebuie să rămânem în prevederile legale și în termenele legale”.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW