Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Atacurile ruse au avariat punctul de frontieră Orlivka (Isaccea) dintre Ucraina și România: doi șoferi răniți, inclusiv un cetățean turc

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 2 octombrie 2024 Etichete: , ,

În cursul nopții, dronele rusești au atacat infrastructura portuară din sudul Ucrainei, în regiunea Odesa, provocând pagube unei instalații de depozitare a cerealelor și clădirilor de la punctul de trecere a frontierei Orlivka (Isaccea), care leagă Ucraina de România.

De asemenea, atacul a afectat alimentarea cu energie electrică a mii de locuitori din regiunea Sumî, din nordul Ucrainei, au anunțat oficialii ucraineni, citați de Reuters.

„Rusia continuă să ducă un război împotriva cerealelor şi a securităţii alimentare globale”, a declarat şi Oleksi Kuleba, viceprim-ministru pentru reconstrucţie, raportând daune la instalaţia de cereale şi la clădirile administrative de la punctul de trecere Orlivka (Isaccea). Punctul de trecere a suspendat temporar operaţiunile din cauza atacului, a adăugat Kiper. Doi şoferi de camion, inclusiv un cetăţean turc, au fost răniţi, potrivit oficialilor.

Conform guvernatorului regional Oleh Kiper, atacul a vizat districtul Izmail, situat în apropierea fluviului Dunărea. Într-un incident separat, o substație electrică din Sumî a fost avariată, provocând întreruperi de curent pentru peste 80.000 de persoane, a anunțat Ministerul Energiei al Ucrainei. În plus, substații din regiunea centrală Cerkasî au fost afectate de resturi de drone, lăsând zone întinse fără electricitate.

Forțele aeriene ucrainene au raportat că au reușit să doboare 11 dintre cele 32 de drone de atac lansate de Rusia. Alte patru drone au părăsit spațiul aerian ucrainean îndreptându-se spre Rusia, iar 10 au fost neutralizate de măsuri de război electronic în regiunile de nord și centru ale Ucrainei, potrivit autorităților de la Kiev.

foto: INQUAM_Photos_Bogdan_Buda

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW