Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Atac masiv al Rusiei cu rachete și drone asupra Ucrainei, inclusiv asupra Kievului și vestului țării

By Florea Eva , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 26 august 2024

Rusia a lansat luni dimineaţă un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei, inclusiv la Kiev şi în vestul țării, în timpul orelor de vârf.

În orașul Luțk, din nord-vestul Ucrainei, autoritățile locale au raportat explozii, iar un bloc de apartamente a fost avariat. Se investighează posibile victime, transmite Reuters.

Comandamentul operațional al Poloniei a anunțat pe platforma X că avioanele poloneze și aliate au fost activate ca răspuns la atacul Rusiei, care a vizat și regiunile vestice ale Ucrainei, aproape de granița cu Polonia.

Forţele aeriene au declarat că Rusia are 11 bombardiere strategice TU-95 în aer şi au confirmat lansarea unui număr de rachete.

La Kiev, oamenii s-au refugiat la metrou, potrivit News.

Ambasada SUA a emis săptămâna trecută un avertisment cu privire la un risc ridicat de atac în jurul Zilei Independenţei Ucrainei, pe care Ucraina a marcat-o sâmbătă.

Înainte de atacul cu rachete, Rusia lansase luni, două valuri de atacuri cu drone, iar informaţiile iniţiale arătând că nu există pagube sau victime.

Aproximativ 10 drone au fost distruse la apropierea capitalei în regiunea din jurul Kievului, în jurul orei locale 5.30, a declarat Serhii Popko, şeful administraţiei militare din Kiev.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Rusiei. Atât Rusia, cât şi Ucraina neagă că ar viza civili. Fiecare spune că atacurile sale vizează distrugerea infrastructurii esenţiale pentru efortul de război al celeilalte părţi.

Foto: Pixabay

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW