Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Asociația Pro Infrastructură, după vizita premierului pe Autostrada A10: Circ și teatru absurd / Inaugurarea lotului 2, imposibilă în 2020

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 16 mai 2020 Etichete: , ,

După ce premierul Ludovic Orban, în urma vizitei pe șantierul Autostrăzii A10, a declarat că obiectivul de finalizare este noiembrie 2020, Asociația Pro Infrastructură a reacționat acid și a transmis că finalizarea lotului 2 în acest an este „imposibilă”.

„Circ și teatru absurd astăzi pe Autostrada A10! După 5 ani de „muncă” în dorul lelii pe cele două șantiere dintre Sebeș și Aiud presărați cu munți de minciuni și promisiuni fanteziste, a venit rândul premierului Orban să ceară o nouă sforțare supraomenească de la cei doi constructori, anunțând deschiderea traficului în noiembrie 2020,” au transmis API.

De asemenea, asociația acuză autoritățile că nu au rezolvat problema relocării unor stâlpi de electricitate. În privința termenului de finalizare pentru lotul 1, la care lucrează italienii de la Impresa Pizzarotti, API estimează că drumul ar putea fi dat în folosință în luna decembrie, însă doar pe bretelele scurte din nodul Sebeș.

„Pe lotul 1, deși este o îmbunătățire a mobilizării italienilor de la Pizzarotti în ultimele zile, volumul de lucru rămas la nodurile rutiere Alba Iulia Nord și Sebeș este în continuare substanțial, iar stâlpii de curent nerelocați de ani întregi la Alba Iulia Nord blochează avansul la viaductul peste magistrala de cale ferată. Inaugurarea celor 17 km? Șanse minime în 2020, teoretic posibil la final de decembrie, însă doar pe bretele scurte din nodul Sebeș și doar prin concentrarea forțelor în punctele critice.”

În ceea ce privește lotul 2, unde avansul lucrărilor este de aproximativ 65%, API spune tranșant că este imposibil de pus în folosință în acest an, sugerând un termen realist pentru vara anului 2021.

„Și pe lotul 2 avem o creștere consistentă a mobilizării, dar lucrările rămase sunt mult mai numeroase decât pe tronsonul vecin. Și aici avem linii de înaltă tensiune în zona nodului Teiuș care țin piept de 6 ani încercărilor neobosite de a-i muta, blocând astfel execuția pasajului peste aceeași cale ferată. Inaugurarea celor 24 km? Imposibilă în 2020. Poate prin vara lui 2021,a transmis Asociația Pro Infrastructură.

CITEȘTE ȘI: Ludovic Orban, promisiuni nerealiste despre punerea în folosință a autostrăzii Sebeș – Turda: Termenul stabilit este 30 noiembrie

Sursa foto: Alba24.ro

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: mainnews.ro/asociatia-pro-infrastructura-dupa-vizita-premierului-pe-autostrada-a10-circ-si-teatru-absurd-inaugurarea-lotului-2-imposibila-in-2020/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW