Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Asociația Metrou Ușor reclamă calitatea lucrărilor la linia de tramvai de pe Bulevardul Doina Cornea: Sunt făcute în bătaie de joc

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 9 august 2022

Probleme cu calitatea lucrărilor de reabilitare a liniei tramvaiului 1 de pe Bulevardul Doina Cornea. Plăcile pentru ghidajul accesului persoanelor nevăzătoare sunt montate greșit iar intersecția cu Bulevardul Iuliu Maniu nu este la același nivel cu linia de tramvai, au atras atenția reprezentanții Asociației Metrou Ușor.

De mai bine de un an circulația tramvaiului 1 este suspendată pe circa jumătate din traseu din cauza lucrărilor la linia dublă, în lungime de 1,1 km, de pe bulevardul Doina Cornea. Într-un final, cu circa două luni întârziere față de cum era programat inițial, constructorul a finalizat lucrările, dar circulația mijloacelor de transport în zonă, inclusiv a troleibuzelor, a rămas în continuare suspendată.

Metrou Ușor: Lucrări în bătaie de joc

Deși au durat mai mult decât era programat inițial, lucrările nu excelează nici la capitolul calitate. În urma unei vizite efectuate pe traseu, reprezentanții Asociației Metrou Ușor arată mai multe deficiențe pe care constructorul ar trebui să le remedieze.

„Urmărim cu interes dacă termenul extins alocat recepției include și remedierea de către constructor a unor deficiențe de execuție: plăcile pentru ghidajul accesului persoanelor nevăzătoare sunt montate în bătaie de joc, cu denivelări consistente ce prezintă un pericol de împiedicare, intersecția cu Bulevardul Iuliu Maniu nu este la același nivel cu linia de tramvai și prezintă denivelări”, au transmis reprezentanții Asociației Metrou Ușor.

Când își va relua tramvaiul 1 circulația în zonă?

Într-un răspuns la întrebarea adresată de Mainnews.ro în cadrul conferinței de presă organizată miercuri, 3 august, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a transmis că în prezent sunt în derulare procedurile birocratice, urmând ca tramvaiele să-și reia circulația în circa 5 – 6 săptămâni.

„Lucrările sunt gata, acum suntem în procedură administrativă. Pentru a relua circulația trebuie să avem un proces verbal de recepție. Totodată, constructorul trebuie să vină cu o situație de lucrări care să fie aprobată de Primărie. Estimez că acest procedură va mai dura 5 – 6 săptămâni”, a precizat primarul general, Nicușor Dan.

Primăria Capitalei a semnat în ianuarie 2021 cu asocierea Urban Profile Grele SRL – Swietelsky – TIAB contractul pentru reabilitarea liniei duble de tramvai de pe bulevardul Doina Cornea. Începute oficial pe data de 25 mai 2021, lucrările s-au derulat extrem de greoi, nefiind gata în termen de 1 an, așa cum prevedea înțelegerea.

Valoarea inițială a contractului a fost de 18,5 milioane lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Proiectul este unul extrem de important, în condițiile în care de reabilitarea acestui sector reprezintă o condiție obligatorie pentru finanțare de către Comisia Europeană a achiziției celor 100 de tramvaie Astra Arad.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *