Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Armata ucraineană cere mobilizarea a aproximativ 500.000 de oameni în plus

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 19 decembrie 2023 Etichete: , ,

În cadrul unei conferințe de presă la Kiev de marți, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că armata Ucrainei a solicitat mobilizarea a 450.000-500.000 de persoane suplimentare. Cu toate acestea, el a precizat că nu a luat încă o decizie finală în această privință, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Înalti oficiali militari și guvernamentali se pregătesc să abordeze „această problemă foarte delicată a mobilizării”, iar Parlamentul urmează să o examineze ulterior, conform declarațiilor făcute de șeful statului ucrainean. El subliniază că o mobilizare de o asemenea amploare necesită resurse financiare suplimentare.

”Ei (cei din armată) au propus mobilizatrea a 450.000-500.000 de persoane în plus. Aceasta este o cifră serioasă. Eu le-am răspuns că am nevoie de argumente suplimentare pentru a susţine această decizie. Pentru că, înainte de toate, este o problemă de oameni, este o problemă de corectitudine, este o problemă de capacitate de apărare şi este o problemă de finanţe”, insistă Zelenski.

Pentru a sprijini o astfel de mobilizare, în cazul în care se decide să se procedeze astfel, președintele ucrainean estimează că este necesară o finanțare suplimentară în valoare de 500 de miliarde de grivne (13,3 miliarde de dolari). În vara anului trecut, fostul ministru ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a anunțat că aproximativ un milion de persoane erau implicate în sectorul securității și apărării din Ucraina.

foto: Președinția Ucrainei

 

Comentarii