Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Armament și muniție iraniene confiscate, trimise de SUA în Ucraina

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 9 aprilie 2024 Etichete: , , , ,

Marți, armata americană a comunicat că a transferat în Ucraina, săptămâna trecută, armament și muniție de calibru mic care au fost trimise de rebelii houthi din Yemen, prin intermediul Iranului, informează AFP.

Această livrare de armament este destinată să sprijine eforturile Kievului, care se confruntă cu o lipsă acută de muniție în conflictul său cu Rusia. Totuși, trebuie subliniat că acest ajutor nu abordează deficitul de armament greu al armatei ucrainene, inclusiv obuze și rachete. Acest lucru survine în contextul în care Congresul american nu a reușit să ajungă la un acord pentru aprobarea unui nou pachet de asistență militară.

Potrivit unui comunicat publicat de Comandamentul Central al Forțelor Armate ale SUA în Orientul Mijlociu (CENTCOM), livrarea din data de 4 aprilie a inclus peste 5.000 de puști de asalt de tip AK-47, mitraliere, puști de lunetă, lansatoare de grenade (RPG) și peste 500.000 de cartușe de pușcă.

”Este suficient armament pentru înarmarea unei brigăzi ucrainene cu puşti de calibru mic”, precizează CENTCOM.

Centrul de Comandă al Forțelor Armate ale SUA în Orientul Mijlociu (CENTCOM) menționează că aceste încărcături de armament au fost confiscate după ce au fost transferate de către Corpul Gardienilor Publici houthi din Yemen, încălcând astfel o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU.

foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW