Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Aproximativ 82% dintre elevii înscriși la proba obligatorie a profilului din sesiunea de august a Bacalaureatului au participat la examen; 12 candidați au fost excluși pentru fraudă sau încercare de fraudă

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 20 august 2024 Etichete: ,

Marți, aproximativ 82% dintre candidații înscriși la proba obligatorie a profilului din sesiunea de august a Bacalaureatului s-au prezentat la examen, conform datelor Ministerului Educației. Totodată, 12 candidați au fost excluși pentru tentativă de fraudă. Miercuri urmează să se desfășoare proba la alegere a profilului și specializării.

Potrivit Ministerului Educației, la proba obligatorie a profilului (proba E.c) din sesiunea august 2024 a Bacalaureatului, desfășurată marți, au participat 16.522 de candidați, reprezentând 82,1% din cei 20.119 înscriși.

Astfel, 3.585 de candidați nu s-au prezentat la examen, iar 12 au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Subiectele și baremul de corectare au fost publicate de Centrul Național de Evaluare și Politici în Educație la ora 15:00, pe site-ul oficial.

Proba la alegere a profilului și specializării (proba E.d) se va desfășura miercuri, iar joi va avea loc proba de Limba și literatura maternă (proba E.b).

Examenul național de Bacalaureat se desfășoară prin intermediul platformei dedicate evaluării digitalizate.

Primele rezultate, în format anonimizat, vor fi afișate luni, 26 august, până la ora 12:00, în conformitate cu regulile GDPR. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, între orele 12:00 și 18:00, atât la centrele de examen, cât și online.

Candidații care doresc să conteste rezultatul inițial trebuie să completeze și să semneze o declarație-tip, care trebuie depusă/transmisă electronic, în care confirmă că sunt conștienți de faptul că nota poate fi modificată, fie în creștere, fie în scădere, în urma soluționării contestației.

Rezultatele finale vor fi anunțate pe 30 august.

Pentru a promova examenul de Bacalaureat, candidații trebuie să îndeplinească simultan mai multe criterii: să fi susținut probele de evaluare a competențelor, să fi participat la toate probele scrise, să fi obținut cel puțin nota 5 la fiecare dintre ele și să aibă o medie finală de cel puțin 6.

foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW