Friday, July 5, 2024
Jurnalism corect


Aproximativ 3.000 de medicamente au fost retrase de pe piața românească în ultimii cinci ani. Care sunt motivele și ce estimează industria că urmează

By Redactia , in Stirile zilei , at 26 mai 2024

Românii nu au mai avut acces la câteva mii de medicamente, care au fost retrase de producători pentru că nu rentează să le comercialize pe o piață cu un preț reglementat la cel mai mic nivel din Uniunea Europeană, la care se adaugă obligația de a plăti taxa clawback. Acest tandem de factori are consecințe nefaste și asupra atragerii de investiții în capacități de producție și cercetare, ceea ce generează un deficit comercial consistent României la capitolul medicamente, au declarat reprezentanții industriei farmaceutice, sâmbătă, la un eveniment de specialitate.

Producătorii de medicamente au retras de pe piața românească aproximativ 3.000 de medicamente, în ultimii cinci ani, dintre care aproape 500 de tratamente inovative, care reprezentă 20% din totalul acestor medicamente de pe piața locală, a declarat Dan Zaharescu, director executiv al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), o organizație care are 28 dintre care mai mari producători din domeniu din lume.  Mai multe detalii pe Gândul.ro.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW