Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Antrenamentele piloților ucraineni pe avioane F-16 în România vor începe în august


Antrenamentele piloţilor ucraineni în țara noastră pe avioanele americane de luptă F-16  vor începe în luna august, a declarat luni, 17 iulie, preşedintele Klaus Iohannis, înainte de Summit-ul  Uniunea Europeană – Comunitatea Statelor Latino-Americane și Caraibiene de la Bruxelles. 

Iohannis spune că antrenamentele piloților ucraineni pe teritoriul țării noastre va fi un proiect „pe termen lung”.

„Interesul meu este să avem un proiect bine pregătit, solid, cu instructor foarte performanţi şi să avem aici un proiect de succes pentru Armata Română”, subliniat preşedintele Klaus Iohannis.

NATO a decis ca 11 state să fie  implicate în antrenarea piloților ucraineni pe avioane F-16. Centrul de antrenament va fi la Baza Militară Fetești, potrivit TVR.

Conform sursei citate, România pune la dispoziţie infrastructura, iar Olanda aduce avioanele de luptă.

Compania americană Draken International, LLC, ce activează în domeniul pregătirii militare, a început deja recrutările pentru instructori de piloți de avioane de luptă F-16 pentru pregătirea piloților ucraineni în România, anunță Radio Europa Liberă. Ucraina nu are voie să folosească avionele de luptă F-16 în zonele în care se află civili, au precizat oficialii NATO.

Sursă foto: Inquam Photos / Costin Dincă

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW