Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


ANM: Ploi și vânt puternic în sudul și sud-estul țării de vineri seară până sâmbătă seară / Cod galben de vânt pentru mai multe regiuni sâmbătă / Prognoza meteo pentru București

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 11 octombrie 2024 Etichete: , , ,

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare privind ploi și intensificări ale vântului care vor afecta sudul și sud-estul României începând de vineri seară până sâmbătă seară. În acest interval, este valabilă și o atenționare cod galben de vânt pentru ziua de sâmbătă, ce vizează Moldova, estul și nord-estul Munteniei, precum și Dobrogea.

Conform prognozei, între 11 octombrie, ora 21:00, și 12 octombrie, ora 21:00, sunt așteptate precipitații moderate și vânt puternic în aceste zone, iar pe alocuri pot apărea descărcări electrice. „Cantităţile de apă vor ajunge la 10-15 l/mp, iar local se pot acumula până la 25 l/mp,” menționează ANM. De asemenea, vântul va sufla cu intensități de 40-50 km/h în estul și sud-vestul țării.

Sâmbătă, 12 octombrie, între orele 06:00 și 21:00, ANM a emis cod galben pentru vânt puternic în Moldova, Muntenia (partea de est și nord-est) și Dobrogea. „Pe parcursul zilei, vântul va avea rafale de 50-55 km/h,” precizează meteorologii. Pe lângă intensificările de vânt, sunt prognozate averse și, pe alocuri, descărcări electrice, iar până la finalul zilei, cantitățile de apă pot atinge 20 l/mp. Vântul va fi moderat, iar temperaturile maxime de sâmbătă vor scădea considerabil, ajungând la 18-19 grade Celsius, cu minime în jur de 13-14 grade.

foto: pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW