Friday, July 5, 2024
Jurnalism corect


Angajații Ministerului Sănătății protestează din cauza „discriminării” salariale

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 15 noiembrie 2023 Etichete: , , ,

Zeci de angajaţi ai Ministerului Sănătăţii protestează, miercuri după-amiază, în faţa instituţiei, reclamând inechitățile salariale şi ”discriminarea” la care sunt supuşi în raport cu cei ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), potrivit news.ro.

Protestatarii de la Ministerul Sănătăţii scandează ”CNAS a-ntrecut MS”.

Angajaţii CNAS au început, în 2 noiembrie, un protest pe o perioadă nederminată, fiind nemulţumiţi de faptul că salariile lor nu au mai crescut din 2018. Marţi, 14 noiembrie, Camera Deputaţilor a adoptat, ca for decizional, un proiect de lege care prevede, între altele, creşteri de salarii pentru angajaţii Caselor de Asigurări de Sănătate. Astfel, un protest la care urmau să participe angajaţi ai CNAS, inclusiv din ţară, în Piaţa Victoriei, a fost anulat.

Conform noilor reglementări, salariul și alte drepturi ale personalului CNAS și al caselor de asigurări vor fi determinate la „nivelul maxim de salarizare aflat în plată pentru funcțiile din cadrul aparatului de lucru al Guvernului”.

„Ca urmare a discutiilor avute acum cu liderii sindicali, am fost asigurat ca angajatii caselor de asigurari de sanatate vor incepe de astazi efectuarea platilor pentru spitale, servicii medicale si medicamente. Practic, astazi se deblocheaza criza din sanatate, ca urmare a eforturilor depuse de colegii mei liberali, care au reusit sa impuna adoptarea proiectului de lege care raspunde solicitarilor angajatilor CNAS”. Le multumesc pentru sustinere colegilor liberali si in mod special presedintelui PNL, Nicolae Ionel Ciuca, care au inteles cat de important este sa deblocam criza din sanatate. Fac mentiunea ca adoptarea proiectului nu pune presiune pe bugetul de stat si ca modificarile implica strict fondurile proprii ale CNAS, a anuntat marti presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Andrei Baciu, potrivit Aktual24.

FOTO: Inquam Photos / Alexandru Busca

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW