Saturday, July 6, 2024
Jurnalism corect


Anchetă penală la școala din Capitală unde un copil de 8 ani ar fi fost violat / Reacția Ministerului Educației

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 4 martie 2024

Ministrul Educației, Ligia Deca, a transmis luni, 4 martie, că Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) verifică modul în care conducerea Şcolii „Nicolae Titulescu” din Capitală a gestionat cazul elevului de 10 ani care ar fi fost violat, de două ori, în incinta instituţiei. Părinții elevului acuză conducerea școlii de mușamalizare.

„Am solicitat Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti să transmită Ministerului Educaţiei concluziile cercetării. În aceeaşi măsură, reiterez obligaţia şcolilor de a întreprinde demersurile prevăzute în Procedura privind gestionarea cazurilor de violenţă”, a transmis ministrul Ligia Deca, potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort.

Potrivit sursei citate, cazul este preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

„Cazul este preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București. În același timp, în limitele sale de atribuții, o echipă a Inspectoratului Școlar al Municipiului București verifică atât modul în care conducerea unității de învățământ a gestionat acest caz, cât și măsurile dispuse de aceasta, conform competențelor ce îi revin, în vederea soluționării aspectelor semnalate”, se mai arată în comunicat.

Presa a relatat că un elev, acum în vârstă de 10 ani, ar fi fost violat de două ori în toaleta şcolii, de către colegi, prima faptă având loc în urmă cu doi ani.

„A fost violat de două ori! De două ori, nu o dată! De două ori!

Prima dată avea 8 ani când a fost abuzat. Era clasa zero. Noi am aflat la sfârșitul clasei, într-o joi, iar vineri am fost la doamna directoare.

S-a întâmplat în toaleta școlii, la parter. Copilul mi-a zis că la toaletă nu era zăvor”, a declarat mama copilul care are acum 11 ani pentru Antena 3 CNN.

Potrivit sursei citate, în primul caz, presupusul violator avea numai 11 ani, iar dosarul a fost clasat, pentru că violatorul era prea mic pentru a răspunde penal.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW