Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Anchetă a poliţiştilor după ce o pacientă a murit într-unul dintre lifturile Spitalului Judeţean Slatina, care s-a blocat

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 18 decembrie 2023

Poliţiştii din Olt au deschis o anchetă după ce o femeie de 81 de ani, internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, a murit într-un lift care s-a blocat în timp ce aceasta era transferată la terapie intensivă, potrivit News.ro. Liftul a fost blocat timp de 33 de minute. 

„Sâmbătă dimineaţă, o femeie a murit în liftul blocat din Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Femeia era mama unei asistente şi trebuia dusă de la etajul 5 (neuro) la etajul 2 (terapie intensivă) pentru a fi intubată. Liftul s-a blocat între etajele 4 şi 5 şi, în ciuda manevrelor de resuscitare, pacienta a decedat. Lifturile sunt un risc permanent pentru pacienţi şi cadre medicale. Câţi oameni e nevoie să mai moara până când cineva sa o demita pe aceasta vătafă care-şi spune manager de spital? Ruşine, vătafilor!”, a scris pe Facebook prefectul de Olt, Mario De Mezzo.

„La data de 18 decembrie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a fost sesizat, prin adresă, de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina cu privire la faptul că, la data de 16 decembrie, în jurul orei 08:05, o femeie de 81 de ani, din judeţul Olt, care se afla internată la unitatea spitalicească, ar fi decedat într-unul din lifturile spitalului, care s-ar fi blocat”, au anunţat reprezentanţii IPJ Olt.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com