Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


ANAF a pus sechestru pe acțiunile deținute de Gabriel Resources la Roșia Montană Gold Corporation

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 5 aprilie 2024

Gabriel Resources nu poate vinde acțiunile pe care le deține în proiectul de la Roșia Montană. Potrivit Economica.net, ANAF Alba a pus sechestru pe participația de 80,6858% deținută de Gabriel Resources în firma Roșia Montană Gold Corporation.

Compania canadiană are de achitat statului român aproximativ 10 milioane de dolari, sumă ce reprezintă cheltuielile de judecată în procesul privind exploatarea aurului de la Roșia Montană, însă nu dispune de acești bani. Potrivit unui anunț publicat pe 4 aprilie, Gabriel Resources mai are în conturi doar 1,5 milioane de dolari, iar reprezentanții companiei spun că se așteaptă ca suma să fie epuizată până la finele lunii mai 2024.

„Compania se află în discuții cu investitorii existenți, dar și cu alte părți interesate pentru a obține fonduri suplimentare pentru finanțarea obiectivelor strategice viitoare (care pot include, după caz, costurile oricărei proceduri potențiale de anulare) și în scopuri generale de capital de lucru”, a anunțat Gabriel Resources.

Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW