Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ana Birchall îl acuză pe Stelian Ion că a blocat avizarea „PNDL3”: Nu mai aruncați cu noroi în Ministerul Justiției

By Matthew Garvey , in Justitie Politic Stirile zilei , at 3 septembrie 2021

Direcția de avizare din cadrul Ministerului Justiției i-a transmis fostului ministru al Justiției observațiile pe programul de investiții locale „Anghel Saligny”, cunoscut în spațiul public drept „PNDL3”, încă din data de 17 august, dar Stelian Ion ar fi refuzat să le dea mai departe, acuză Ana Birchall. 

Domnule Stelian Ion, dacă se dovedește că avizul dat astăzi pe OUG „Anghel Saligny” are aceleași observații de fond pe care le știți și dvs. încă din 17 august aveți decența să vă dați demisia din Parlament și să vă cereți scuzele pe care le datorați colegelor și colegilor din Direcția de Avizare din Ministerul Justiției?”, a scris Ana Birchall, pe Facebook.

Ana Birchall susține că o copie a proiectului de Ordonanță de Urgență a fost analizată de Ministerul Justiției înainte de data de 25 august, „așa cum este practica în baza colaborării interministeriale”.  Reamintim că Guvernul a precizat că documentul original a sosit la Ministerul Justiției pentru a fi avizat pe 25 august.

Ați și refuzat să le trimiteți inițiatorului OUG (n.r. Ministerul Dezvoltării) ca să poată să le analizeze și să le accepte sau să le refuze, așa cum spune legea! Oare cum se numește, legal si moral, această acțiune a dvs. de a le ține blocate la mapă? Așa că lăsați smiorcăiala și campania asta de victimizare absolut penibilă și nu mai aruncați cu noroi în Ministerul Justiției! E suficient cât rău ați făcut MJ fiind ministrul cu un superb raport de activitate zero”, a precizat fostul ministru.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *