Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Amplu dosar de corupție în spitale. Mai mulți medici, acuzați de Parchetul General că ar fi luat mită / Există suspiciuni că ar fi pus în pericol viața pacienților

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 17 februarie 2023 Etichete: , , , , , ,

Zeci de percheziții au loc vineri dimineață, 17 februarie, într-un amplu dosar de corupție ce vizează cadre medicale care ar fi luat mită și ar fi efectuat intervenții chirurgicale care ar fi pus în pericol viața pacienților. Cele mai multe dintre percheziții au loc în județul Iași.

Procurorii Parchetului General, alături de polițiști de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice și Direcția de Investigații Criminale, IPJ Brașov, IPJ Iași, IPJ Neamț și IPJ Suceava au făcut în dimineața zilei de vineri 24 de percheziții.

20 dintre percheziții au avut loc în Iași, 3 percheziții în Brașov și 1 percheziție în Neamț. Au fost vizate 5 spitale, un ONG, sediul unei primării de comune, 9 domicilii ale unor persoane fizice și 11 sedii sociale ale unor firme.

Anchetatorii au acuzat mai multe cadre medicale sau persoane din anturajul acestora de mai multe infracțiuni de dare de mită, luare de mită și falsuri și susțin că au indicii „că aceste cadre medicale ar fi efectuat mai multe intervenții chirurgicale, cu încălcarea procedurilor de lucru și a indicațiilor de utilizare a dispozitivelor medicale cardiace, care au pus în pericol integritatea corporală, sănătatea ori viața unor persoane, pacienți ai acestora”.

Potrivit unor surse Main News, doi medici cardiologi, dintre care unul care lucrează la un spital militar din Brașov, sunt vizați de acuzațiile anchetatorilor.

Totodată, perchezițiile ar fi avut loc la Spitalul de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași.

Sursele apropiate anchetei au mai explicat că intervențiile chirurgicale care ar fi pus în pericol viața pacienților constau un montarea unor dispozitive cardiace preluate de la persoane decedate.

De asemenea, au fost constatate încălcări ale prevederilor legale în domeniul construcțiilor, cu privire la un imobil situat într-o zonă încadrată ca arie protejată”, mai arată procurorii.

Imobilul respectiv ar fi fost construit într-o arie protejată, de către medicii implicați în dosar, din banii obținuți ilegal, fiind vizată la perchezițiile de vineri și Primăria Movileni, au mai precizat sursele Main News.

Societățile economice vizate de perchezițiile de vineri activează în domeniul producerii și distribuției de echipamente medicale.

Audierile vor fi desfășurate la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Sursă foto: Inquam Photos/Virgil Simionescu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW