Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Amenzi de peste 1 milion de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 14 februarie 2021

Angajații Ministerului Afacerilor Interne, alături de reprezentanți ai altor instituții, în ultimele 24 de ore, au aplicat 6.176 de amenzi pentru încălcarea regulilor de protecție împotriva COVID-19, în valoare de peste 1.100.000 lei.

Cea mai mare parte dintre aceste sancțiuni au fost legate de nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, nepurtarea măștii de protecție sau nerespectarea distanțării fizice. De asemenea, oamenii legii au întocmit șase dosare penale în care sunt cercetate trei persoane, din care două pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

În ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost efectuate peste 1.700 de acțiuni de control cu privire la modul de respectare a măsurilor de protecție sanitară.

Conform MAI, peste 16.000 polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri, precum și angajați de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și reprezentanți ai  autorităților locale au verificat peste 5.200 operatori economici și aproape 70.000 persoane. De asemenea, au fost verificate peste 9.000 obiective de interes, precum restaurante, terase sau fast food-uri, dar și aproximativ 250 de operatori transport persoane.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on on that Topic: mainnews.ro/amenzi-de-peste-1-milion-de-lei-pentru-nerespectarea-masurilor-de-protectie-impotriva-covid-19/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/amenzi-de-peste-1-milion-de-lei-pentru-nerespectarea-masurilor-de-protectie-impotriva-covid-19/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW