Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Amenințare falsă cu bombă la Curtea de Apel București UPDATE


UPDATE Autoritățile au transmis, în urma verificărilor, că „nu se confirmă aspectele sesizate”, fiind astfel vorba de o altă amenințare falsă cu bomba la Curtea de Apel București.

Știrea inițială

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a fost sesizată luni, 24 aprilie, privind amplasarea unui dispozitiv exploziv la sediul Curții de Apel București (CAB). Clădirea a fost evacuată, iar în zonă au fost impuse restricții de trafic.

„Astăzi, 24 aprilie 2023, în jurul orei 11.30, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Secția 14 a fost sesizată, prin apel 112, cu privire la faptul că, într-o instituție publică din Sectorul 4, ar fi fost amplasat un dispozitiv exploziv”, a transmis Poliția Capitalei.

La fața locului sunt prezenți specialiști pirotehniști pentru efectuarea de verificări specifice. De asemenea, la sediul Curții de Apel București s-au deplasat și polițiști din cadrul Secției 14 din Capitală pentru a lua primele măsuri.

Amenințarea cu bombă la CAB, o obișnuință

Nu este prima amenințare cu bombă primită de Curtea de Apel București în ultimii ani. Ultimul caz de acest gen s-a petrecut la 31 ianuarie 2023.

Totodată, amintim că pe 26 ianuarie 2021, în timp ce Elena Udrea și Ioana Băsescu erau judecate în procesul finanțării campaniei electorale din 2009, o persoană a anunțat la 112 că în sediul instanței se află un dispozitiv exploziv. După două ore de verificări, oamenii legii au constat că alarma a fost falsă.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW