Monday, July 8, 2024
Jurnalism corect


Ambasadorul SUA la București, decorat la final de mandat de Klaus Iohannis

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 10 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a fost decorat, marți, de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național Steaua României.

Hans Klemm a primit, la sfârșit de mandat, cea mai înaltă distincție a statului român,  Ordinul Naţional Steaua României în grad de Mare Cruce.

Președintele Klaus Iohannis i-a mulțumit ambasadorului SUA la București pentru aprofundarea relațiilor dintre România și SUA și afirmă că este o ocazie specială, în care conferă cea mai înaltă decorație a statului român.

„Îmi face o deosebită plăcere să ne întâlnim pentru a recunoaște meritele unui profesionist, cu o contribuție extraordinară la dezvoltarea relațiilor dintre România și Statele Unite ale Americii. Este o ocazie solemnă, în care confer cea mai înaltă decorație a statului român, dar este, totodată, o ceremonie dedicată prieteniei. La acest moment parteneriatul strategic dintre România și SUA e mai solid și mai dinamic decât în orice moment din istoria sa. În dialogul pe care l-am avut cu președintele Trump în luna august, dar și acum la Londra am reafirmat angajamentul ferm al SUA pentru consolidarea relațiilor cu România. Aportul dumneavoastră a fost unul substanțial prin prietenia pe care ați arătat-o României și prin inițiativele pe care le-ați avut. Într-un context complex, România și-a reconfirmat statutul de cel mai predictibil și ferm partener al SUA. România a beneficiat de sprijinul aliaților și partenerilor săi. Având în vedere rezultatele deosebite ale misiunii dumneavoastră la București pentru dezvoltarea parteneriatului româno-american, pentru reconfirmarea și aprofundarea angajamentelor reciproce dintre țările noastre, îmi face o deosebită plăcere să vă acord Ordinul Național „Steaua României”, în grad de „Mare Cruce”. Vă felicit!”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Hans Klemm: Felicităm România pentru sprijinul constant

Hans Klemm i-a mulțumit lui Klaus Iohannis și a felicitat România pentru sprijinul constant acordat față de parteneriatul strategic dintre cele două țări.

„Vă mulțumesc cu modestie pentru această onoare. Am rugat echipa mea de la ambasadă să mi se alăture pentru că numai prin munca lor a fost posibilă această recunoaștere a meritelor noastre. Am avut în permanență trei obiective: să promovăm securitatea națională a SUA în parteneriatul cu România. Am avut realizări deosebite în acest domeniu. De asemenea am încercat să promovăm democrația, să promovăm valorile democratice și să sprijinim libertatea de exprimare, cultele religioase și statul de drept și lupta împotriva corupției. Am căutat de asemenea să promovăm prosperitatea. Asta înseamnă dimensiunea economică a relației noastre. În timpul mandatului meu schimburile comerciale dintre România și SUA au crescut cu 40%. Îmi amintesc de interesul investitorilor americani de a investi în România, dar și interesul investitorilor români de a investi în SUA. Felicităm România și pe dumneavoastră pentru sprijinul constant. Vă mulțumesc pentru accesul generos pe care l-ați acordat americanilor care au vizitat România. Vreau să vă mulțumesc pentru susținutul și constantul sprijin față de parteneriatul strategic dintre cele două țări. Angajamentul dumneavoastră personal înseamnă foarte mult pentru țara mea și pentru mine”, a declarat și ambasadorul SUA, Hans Klemm.

Ambasadorul SUA la București a preluat funcția în septembrie 2015.

Adrian Zuckerman, votat în senatul american pe 20 noiembrie, va fi noul ambasador al Statelor Unite la București.

Sursă foto: Antena3

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW