Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ambasadorul SUA la București a discutat cu procurorul general și șeful DNA

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 iulie 2023

Ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec, a discutat joi, 6 iulie, cu procurorul general al României, Alex Florența, și procurorul șef al DNA, Marius Voineag. 

Potrivit unui comunicat al Parchetului general, procurorul general al României i-a solicitat ambasadorului SUA sprijin din partea instituţiilor americane de law-enforcement pentru organizarea unor sesiuni de training. În același timp, Florența a solicitat suport pentru realizarea de metodologii de lucru la nivelul parchetelor în ceea ce priveşte investigarea infracţiunilor cu un înalt grad de specializare.

La rândul său, șeful DNA a discutat cu Kathleen Kavalec despre extinderea asistenței americane în ceea ce privește combaterea corupției

„Viziunea mea despre dezvoltarea DNA se referă la consolidarea instituției pe principii moderne, bazate pe performanță, adică pe lupta împotriva corupției la nivel înalt, iar sprijinul partenerilor strategici este deosebit de important atât pentru creșterea capacității de a realiza investigații financiare cât și pentru pregătirea specialiștilor. Faptul că SUA manifestă interes pentru această temă și își arată sprijinul pentru strategia noastră este cu siguranță un avantaj pentru instituție și pentru politica anticorupție în general. Avem potențialul de a deveni un hub regional pentru expertiza anticorupție, iar experiența instituțiilor de aplicare a legii din Statele Unite ale Americii ne poate ajuta să ne atingem acest obiectiv cât mai curând posibil”, a declarat Marius Voineag, potrivit unui comunicat de presă transmis de DNA.

CITEȘTE ȘI: Raportul UE privind statul de drept în România: Progrese semnificative privind independența justiției / Lipsă de transparență privind finanțarea presei de către partide

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW