Tuesday, February 20, 2024
Jurnalism corect


Amânare în procesul Sorinei/Peste 3 zile, familia care a adoptat-o află dacă fetița poate părăsi țara

By Andreea Traicu , in Fara categorie Politic Stirile zilei , at 27 iunie 2019 Etichete: , ,

Judecătorii de la Tribunalul Mehedinți au amânat astăzi pentru 3 iulie decizia in cazul fetiței adoptate de la Baia de Aramă. Instanța ar fi trebuit să hotărască astăzi dacă minora poate să plece din țară impreună cu familia care a adoptat-o sau va rămâne în România.

Amânarea s-a decis pentru că familia care a adoptat fetița a depus în instanță o cerere de despăgubire, având in vedere că, în perioada în care stă în România nu are venitui, a declarat pentru Mediafax avocatul Victor Dumitrică.

Procesul de la Mehedinți a fost deschis după ce luni, procurorul general Bogdan Licu a transmis o ordonanță Tribunalului prin care cere interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetița de 8 ani. O altă ordonanță a fost trimisă si la Curtea de Apel Craiova prin care cere revizuirea sentinței de încuviințare a adopției internaționale a minorei.

Procurorul General al României a cerut ca minora să nu părăsească țara până când dosarul de la Curtea de Apel Craiova nu va fi finalizat.

Anchete declanșate de mai multe instituții – se verifică toate procedurile de adopție

În acest caz au fost declanșate mai multe anchete: la Ministerul Muncii, la Ministerul Justiției, dar și la Parchetul General, la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justitie.

Noaptea trecută, asistenta maternală care a avut grija de fetiță timp de șapte ani a fost audiată de procurorii de la Secția Specială. Anterior, procurorii au audiat-o și pe procuroarea Maria Pițurcă, cea acuzată public că a bruscat fetița.

Procurorii SIIJ au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu, fapte în legătură cu judecarea dosarului având ca obiect cererea de adopţie internaţională a fetiţei, respectiv instrumentarea dosarului penal în care procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a efectuat, săptămâna trecută, o percheziţie la domiciliul asistentului maternal pentru a o lua pe fetiţă.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com