Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


ALPAB a lansat la licitație lucrările pentru repararea malurilor Lacului Herăstrău

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 14 februarie 2023 Etichete: , ,

Înfățișarea Parcului Herăstrău „Regele Mihai” s-ar putea schimba radical. Administrația Lacuri Parcuri și Agrement (ALPAB) din cadrul Primăriei Capitalei a lansat marți, 14 februarie, două licitații extrem de importante în acest sens. Prima dintre ele prevede consolidarea malurilor lacului, aflate într-o stare gravă de degradare, iar cealaltă vizează construirea unui pod pietonal.

Parcul Herăstrău se află în prezent într-o stare deplorabilă. Cele mai mai probleme sunt legate de aleile din jurul lacului, crăpate din cauza faptului că apărările malurilor se află într-o stare precară.

Protecțiile malurilor au suferit degradări majore din cauza multitudinii factorilor ce au avut efect nefavorabil asupra stabilității și rezistentei acestora, cum ar fi: ciclurile de secare si umplere a lacurilor infiltrațiile din lac în malurile acestuia ce au antrenat particulele fine printre rosturile plăcilor de beton, arborii ce au crescut în imediata vecinătate a malurilor, vechimea elementelor de susținere de aproximativ 60 ani.

Investiții majore în Herăstrău

Practic, până să intervină la repararea aleilor, Primăria Capitalei este obligată să intervină pentru consolidarea malurilor. Problema este că aceste lucrări nu sunt simplu de realizat și costă destul de mult, având în vedere dificultățile financiare ale municipalității.

Marți, 14 februarie, ALPAB a lansat două licitații extrem de importante. Prima vizează proiectarea și execuția lucrărilor de reparare a apărărilor malurilor Lacului Herăstrău. Contractul este estimat la 51,1 milioane lei fără TVA. Cea de-a doua procedură urmărește proiectarea și execuția unui pod pietonal. Costul acestui proiect este estimat la 3,7 milioane lei fără TVA. Investiția este extrem de importantă pentru creșterea siguranței în zonă. În ultimii ani mai mulți oameni și-au pierdut viața în timp ce traversau lacul pe podul de cale ferată.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW