Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Alina Gorghiu propune „Legea 2 Mai” prin care traficanții de droguri de mare risc să primească doar pedepse cu executare

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 22 septembrie 2023

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a propus joi, 21 septembrie, la Digi24, o nouă propunere legislativă, inspirată de Legea Anastasia. Ea a vorbit despre posibilitatea implementării unei legi similare, denumită „Legea 2 Mai”, cu scopul de a intensifica sancțiunile împotriva traficanților de droguri de mare risc.

Ministrul Justiției a subliniat că, în cazul în care traficanții oferă informații relevante despre alți infractori, aceștia pot beneficia de o reducere a pedepsei, dar nu ar trebui să scape de executarea acesteia.

„Dacă dau informații despre alții să li se reducă pedeapsa, dar să nu mai scape cu suspendare”, a spus Gorghiu.

Alina Gorghiu a evidențiat drogurile considerate periculoase, cum ar fi heroina, cocaina și fentanilul, ultimul fiind un medicament folosit pentru tratarea durerilor severe și pentru pacienții cu cancer în stadiu terminal. Fentanilul și oxicodona au fost identificate de către DIICOT drept cele mai periculoase substanțe de acest gen prezente pe piața din România.

Ministrul Justiției a prezentat și datele dintr-un raport al Agenției Naționale Antidrog, conform căruia în total există aproximativ 2 milioane de consumatori de droguri în România, iar în zona București-Ilfov, 24% din populație se încadrează în această categorie.

Foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii