Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Alina Gorghiu (PNL): Birchall peticește, fără studii de impact, nu atacă problema acolo unde trebuie

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 23 august 2019 Etichete: , , , ,

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a spus, într-un mesaj postat pe Facebook, că propunerea Ministerului Justiției de refacere a legislației penale a venit târziu și nu este ferită de calcule electorale.

„Regretabil că politica penală făcută de colegii din PSD-ALDE a încurajat genul de orori precum cea de la Caracal, pentru că a insuflat infractorilor din România credința că sunt invulnerabili.

Să nu uităm că legea recursului compensatoriu este în continuare în vigoare! Aștept abrogarea ei. PNL are deja un proiect de abrogare a acestei legi în baza căreia au fost eliberați peste 18.000 de deținuți. Sper că în prima săptămână din septembrie va fi adoptat.„, a declarat Alina Gorghiu.

Aceasta a mai precizat că actualii guvernanți nu vor să înțeleagă că atunci când vine vorba de legislație penală, trebuie să se țină cont de studii de impact, ceea ce ministrul Justiției, Ana Birchall, nu a făcut.

„Văd însă că actualii guvernanți nu vor să înțeleagă că atunci când vine vorba de legislație penală, suntem obligați să ținem cont de studii de impact. Nici de data aceasta nu s-a făcut vreunul.

Dna ministru, avem nevoie de corectarea legislației penale, suntem cu toții de acord, dar nu avem nevoie de peticeli, ci de precizie când facem aceste modificări!”, spune Gorghiu.

Soluțiile pentru obținerea unei reușite depline sunt: abrogarea cât mai rapidă a OUG 51/2019, rezolvarea deficitului de personal din MAI sau abrogarea Legii recursului compensatoriu, susține senatoarea.

„Și, pentru a obține reușită deplină, obligatoriu se impune mai întâi abrogarea cât mai rapid a OUG 51/2019 (infama ordonanța care elimina transportul județean din sfera serviciilor publice); măsuri urgente pentru rezolvarea deficitului de personal din MAI, situație generată de valul de pensionări anticipate în baza Legii pensiilor de serviciu pentru militari din 2015; abrogarea Legii recursului compensatoriu.”, a încheiat Alina Gorghiu.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *