Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Alina Gorghiu: Nu se pune problema ieșirii UDMR de la guvernare. Coaliţia trebuie să funcţioneze în continuare

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 29 iulie 2022

Alina Gorghiu, senator PNL și președintele interimar al Senatului, a reacționat public vineri, 29 iulie, la discursul controversat susținut de Viktor Orban la Băile Tușnad și la declarațiile liderilor UDMR. Aceasta a afirmat, printre altele, că parcursul guvernamental al coaliției nu este afectat de acest eveniment.

Întrebată dacă se pune problema ieşirii UDMR de la guvernare, după scandalul generat de Viktor Orban, Alina Gorghiu a infirmat.

„Nu cred că se pune problema de ieșire de la guvernare, aceasta se face când greșește partidul de la guvernare, nu premierul Ungariei. Nimeni nu dorește o criză guvernamentală în România (…) În momentul acesta cred că această coaliție trebuie să funcționeze în continuare”, a transmis Gorghiu.

În legătură cu lipsa de reacție a UDMR, președintele interimar al Senatului a declarat că se așteaptă la o reevaluare a discursului și la explicații din partea formațiunii politice.

„Eu cred că domniile lor vor reevalua acest discurs, probabil că s-a scurs puțin timp, dar după ce au văzut valul de reacții europene cât și din coaliție, sunt convinsă că se vor gândi de două ori când sunt martori la astfel de evenimente (…) fiecare are nevoie de un interval de timp mai scurt sau mai lung ca să reevalueze o declarație”, a mai precizat Alina Gorghiu.

Gorghiu a mai reiterat faptul că liderii României sunt proeuropeni și că, alături de aceștia, se „dezice acestui discurs care nu își are locul”.

Context

Viktor Orban a fost prezent, sâmbătă, la un eveniment organizat de comunitatea maghiară din România de la Băile Tușnad, ocazie cu care a lansat o serie de mesaje controversate prin care a criticat strategia Uniunii Europene în timpul invaziei ruse în Ucraina și a spus, printre altele, că țările unde europenii și non-europenii se amestecă „nu mai sunt națiuni”.

CITEȘTE ȘI: Kelemen Hunor, în presa maghiară: Îl cunosc pe Viktor Orbán de foarte mult timp, nu există niciun indiciu de rasism / Un lider PNL a cerut ieșirea UDMR de la guvernare

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mainnews.ro/alina-gorghiu-nu-se-pune-problema-iesirii-udmr-de-la-guvernare-coalitia-trebuie-sa-functioneze-in-continuare/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *