Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Alina Gorghiu, în şedinţa PNL: Proiectul de Ordonanţă de urgenţă privind neimpozitarea pensiilor sub 3000 de lei are vicii de neconstituţionalitate

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 29 august 2024 Etichete: , ,

În cadrul ședinței PNL de joi, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a criticat proiectul de Ordonanță de Urgență privind neimpozitarea pensiilor sub 3000 de lei, anunțat de premierul Ciolacu, afirmând că acesta prezintă probleme de neconstituționalitate.

Gorghiu a solicitat președintelui PNL, Nicolae Ciucă, să aducă în discuție aceste aspecte în ședința coaliției și a recomandat adoptarea proiectului propus de PNL în Parlament, subliniind că acesta este soluția corectă pentru reglementare.

Alina Gorghiu a argumentat că proiectul OUG contravine articolului 115 din Constituție și nu justifică adoptarea sa de urgență, conform cerințelor constituționale. Ea a precizat că situația nu se încadrează în categoria de urgență prevăzută de lege.

În același timp, ministrul Culturii, Raluca Turcan, a menționat că propunerea de ridicare a pragului pentru impozitarea pensiilor, anunțată de premierul Ciolacu, este deja un proiect al PNL în Parlament din 2022 și ar putea fi adoptată rapid de Camera Deputaților.

”Probabil că este o chestiune de competiţie politică”, a spus ea despre intenţia premierului de a adopta măsura prin Ordonanţă de Urgenţă.

foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW