Thursday, July 4, 2024
Jurnalism corect


Alina Gorghiu, despre aderarea României la Schengen pe frontierele aerian şi maritim: Unii ne ceartă, alții ne laudă

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 28 decembrie 2023 Etichete: , ,

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, declară joi, în legătură cu aderarea României la Spațiul Schengen pe frontierele aeriene și maritime, că, deși unii o critică și alții o laudă, este considerat un succes deoarece reprezintă un pas înainte și un semnal pozitiv că se întreprind acțiuni necesare pentru România și se asigură securitatea în cadrul Uniunii Europene. Gorghiu subliniază că această realizare a fost rezultatul unui efort susținut din partea președintelui României, Klaus Iohannis, și a miniștrilor din partidul liberal. De asemenea, menționează că demersul pentru aderarea la Schengen va continua și în privința frontierelor terestre, inclusiv pentru traficul rutier și feroviar.

”Când veţi călători din martie 2024 cu avionul în UE, va fi fără control al paşapoartelor. Asta înseamnă Schengen! Vom fi în acest spaţiu nu doar cu frontierele aeriene, ci şi cu cele maritime”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

”Unii ne ceartă, alţii ne laudă, politica înseamnă multe, depinde de unde priveşti proiectul Schengen. Însă, de oriunde te uiţi, e un succes. Este un pas înainte şi un semnal pozitiv că facem ceea ce trebuie pentru România şi pentru siguranţa Uniunii Europene”, precizează Gorghiu.

Ministrul Justiției adaugă că „integrarea în Spațiul Schengen este un obiectiv național pentru Partidul Național Liberal, la fel cum au fost și alte proiecte rezolvate de către această formațiune politică”.

”A fost un efort constant al preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi al miniştrilor liberali. Continuăm cursa pentru admiterea în Schengen şi cu graniţele terestre, pentru traficul rutier şi feroviar”, spune Gorghiu.

Miercuri seara, premierul Marcel Ciolacu a comunicat că începând din martie anul viitor, cetățenii români vor avea acces la beneficiile Spațiului Schengen prin calea aeriană și maritimă. Ministerul de Interne a detaliat că, în data de 23 decembrie, s-a încheiat un acord politic în această privință, însă negocierile vor continua până la obținerea unei decizii definitive.

foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW