Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Alina Gorghiu a solicitat înlocuirea șefului AEP, pus în funcție de PSD

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 10 decembrie 2021

Senatorul PNL Alina Gorghiu a solicitat înlocuirea lui Constantin Mitulețu-Buică din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente, după ce acesta a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu. 

„A venit o informare din partea Parchetului în care e vorba de inculparea lui Constantin Mitulețu Buică. Am spus că, în mod normal, Birourile Permanente Reunite ar trebui să își asume procedura de schimbare a președintelui AEP, dar fiind faptul că sunt fapte imputate din perioada mandatului”, și-a justificat solicitarea senatorul Alina Gorghiu, într-o declarație acordată pentru Mainnews.ro.

Întrebată în legătură cu poziția PSD, partidul care l-a numit în funcție pe Mitulețu-Buică, Alina Gorghiu a precizat decizia partenerilor de coaliție va fi pronunțată în comisiile reunite de specialitate.

„Nu a existat niciun fel de reacție, se vor pronunța la solicitare în Comisiile reunite. Făcând abstracție de nume, când vorbim despre genul acesta de instituție, este greu să mai justifici rămânerea în funcție”, a susținut Alina Gorghiu.

Șeful AEP, dat pe mâna judecătorilor

Constantin Mitulețu-Buică a fost trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 3 sub acuzațiile de abuz în serviciu și abuz în serviciu în formă continuată. Acesta a fost pus sub acuzare de procurori în luna martie, după ce ar fi blocat mai multe posturi din cadrul AEP și nu a organizat concursuri pentru ocuparea lor.

„Este vorba despre sancționarea a doi angajați cu avertisment, care ulterior au și demisionat. Au fost trecuți de pe funcție de conducere pe funcție de execuție. Fiind sub presiunea comisiei de anchetă, finalizarea referendumului și alegerile europarlamentare, au decis să demisioneze. Au văzut că trebuie să stea 30 de zile, conform legii, așa că au cerut acordul părților. Au plecat pe cale amiabilă. (…) Nu mă consider vinovat absolut cu nimic. Consider că am luat cea mai bună măsură la momentul acela, mai ales că eram în timpul organizării alegerilor parlamentare. (…) Dosarul a pornit de la plângerile acestor angajați”, a declarat Constantin Mitulețu-Buică, pentru Mainnews.ro, în luna martie.

Constantin Mitulețu-Buică a fost desemnat de PSD în funcția de șef al AEP, după retragerea din cursă a lui Mircea Drăghici, trezorierul partidului la acea vreme.

Sursa foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW