Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Alianța USR PLUS solicită izolarea județului Suceava

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 26 martie 2020 Etichete: , , , ,

Alianța USR PLUS cere autorităților să ia decizia de a izola județul Suceava, care a devenit principalul focar de infecție cu noul coronavirus din România. Solicitarea are loc în contextul în care în acest județ au fost descoperite 190 de cazuri de infecție cu COVID-19, dintre care peste 100 sunt cadre medicale, iar opt persoane au decedat.

USR PLUS atenționează că regiunea Moldovei riscă să devină un adevărat focar al infecției cu COVID-19.

„Alianța USR PLUS cere ca prioritatea de testare a Ministerului Sănătății să fie Suceava și zona Moldovei. Fără această testare, Moldova riscă să devină Lombardia României și zeci de mii de oameni să se infecteze cu noul coronavirus. Cerem urgent, de la nivel de minister, asigurarea de teste, echipamente de protecție, ventilatoare, suplimentarea şi instruirea personalului medical din Suceava!”

USR PLUS a solicitat sprijin urgent pentru unitățile medicale din Moldova

„Suceava, dar și celelalte orașe din Moldova au nevoie de sprijin național urgent cu echipamente de protecție, medicamente și medici. Spitalul din Bârlad a fost ales să trateze pacienții de coronavirus, dar medicii nu au fost instruiți și nu au primit echipamente. Situația este similară în Iași, Neamț, Vrancea. În Focșani, Spitalul Militar a fost închis după ce au fost confirmate 22 de cazuri printre cadrele medicale”, se arată în comunicatul Alianței.

Sursa foto: Facebook / Alianța USR PLUS

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *