Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Alexandru Rafila: Aceste 400 de paturi care sunt disponibile la ATI se pot ocupa în câteva zile

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 10 octombrie 2020 Etichete: ,

Alexandru Rafila susține că locurile de la ATI se vor ocupa rapid, dacă numărul de cazuri noi de COVID-19 rămâne pe un trend ascendent. Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a declarat că toată Uniunea Europeană trece, în acest moment, prin valul al doilea al pandemiei de coronavirus.

Alexandru Rafila este de părere că cele 400 de paturi disponibile, în acest moment, de la Terapie Intensivă, se pot ocupa în câteva zile.

Chiar dacă acum avem suficiente locuri în spital, în secţiile de terapie intensivă, lucrul ăsta poate să se schimbe într-un timp relativ scurt şi atunci trebuie, probabil, o gândire şi pe un termen nu foarte lung, de două săptămâni ca să spunem aşa, ce se întâmplă dac avem n continuare acest număr de cazuri. (…) Dacă facem o reprezentare grafică remarcăm o creştere care se accelerează pe măsură ce numărul de cazuri creşte şi practic transmiterea comunitară se extinde. (…) Aceste 400 de paturi care sunt disponibile în momentul de faţă se pot ocupa în câteva zile” a declarat Alexandru Rafila la Digi24.

Reprezentantul României la OMS a declarat că toată Uniunea Europeană trece, în acest moment, prin valul al doilea al pandemiei de coronavirus.

Suntem în valul doi, e evident pentru toată lumea. Important e un trend, nu o descriere poetică a situaţiei. Suntem în valul doi şi toate ţările din Uniunii Europene sunt în valul doi. Avem o problemă foarte serioasă, pentru că se înmulţesc cazurile” a mai declarat Alexandru Rafila.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *