Thursday, July 4, 2024
Jurnalism corect


Alertă de securitate în Republica Moldova: SIS a închis porțile la meciul Sheriff-Partizan. 12 sârbi, trimiși acasă

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 14 februarie 2023 Etichete: , ,

Autoritățile de la Chișinău dispun măsuri excepționale pentru a contracara încercarea de lovitură de stat. Meciul de fotbal dintre Sheriff Tiraspol și Partizan Belgrad din UEFA Conference League, programat pentru joi, 16 februarie, se va juca cu porțile închise ca urmare a unei solicitări venite din partea Serviciului de Informații și Securitate către Federația Moldovenească de Fotbal, relatează Ziarulnational.md.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a denunțat luni, 13 februarie, o tentativă de lovitură de stat pusă la cale în Federația Rusă. Diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil, ar urma să încerce schimbarea puterii de la Chișinău prin atac asupra unor edificii ale statului, acțiuni violente și luare de ostatici.

12 sârbi, trimiși acasă

Toate instituțiile de asigurare a ordinii și securității din Republica Moldova au intrat în alertă. Un grup format din 12 cetățeni sârbi, declarați suporteri ai echipei de fotbal Partizan Belgrad, nu au fost lăsați să intre, luni seară, în țară. Potrivit Poliției de Frontieră, acești cetățeni „nu întruneau condițiile de intrare, nu aveau documentele necesare și nu au putut să-și justifice scopul călătoriei”. După o noapte petrecută pe Aeroportul Internațional Chișinău, sârbii s-au întors la Belgrad marți dimineață, cu primul zbor.

Ulterior, Federația Moldovenească de Fotbal a anunțat că meciul dintre Sheriff Tiraspol și Partizan Belgrad se va juca fără spectatori în tribune.

Deputat PAS: În cadrul galeriei era planificat să vină diversioniști

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Andrian Cheptonar, a declarat luni seară, în cadrul unei emisiuni la Jurnal TV, că mai mulți diversioniști sârbi, care ar fi avut roluri în cadrul acțiunilor subversive ale Moscovei cu scopul de a destabiliza situația din Republica Moldova, urmau să ajungă în această săptămână la Chișinău. Aceștia ar fi urmat să se infiltreze printre suporterii echipei Partizan Belgrad.

„Săptămâna aceasta trebuie să aibă loc un meci de fotbal în Chișinău, între o echipă din Serbia și una din Republica Moldova (n.r. – Sheriff Tiraspol – Partizan Belgrad). Inițial, era planificat ca întreaga galerie a echipei sârbe să vină la noi în republică. Datorită eforturilor făcute de Serviciul de Informații și Securitate, cu mult înaintea apariției informațiilor oferite de Zelenski, echipa sârbă va juca cu tribunele goale, pentru că în cadrul acestei galerii se planifica să vină diversioniști. Organele de drept ale Republicii Moldova vor face uz de toate posibilitățile pe care le au ca să apere regimul constituțional și dreptul cetățenilor de a se integra în Uniunea Europeană”, a precizat Andrian Cheptonar.

Sursa foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW