Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Aleksei Navalnîi, primul interviu video după externare / Liderul Opoziției din Rusia îl acuză pe Vladimir Putin că ar fi dat ordinul să fie otrăvit

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 6 octombrie 2020 Etichete: , ,

Aleksei Navalnîi acuză că a fost otrăvit cu noviciok de către serviciile ruse de informații, la ordinul lui Vladimir Putin. Liderul opoziției din Rusia susține că ar reprezenta o amenințare pentru partidul aflat la putere înainte de alegerile legislative, ce vor avea loc anul viitor, potrivit Reuters.

Aleksei Navalnîi a acordat un interviu bloggerului Iuri Dud care a fost difuzat pe Youtube. Acest interviu reprezintă prima sa apariție video după ce a fost externat din spital.

Navalnîi susține că medicii ruși au vrut să amâne transferul său în Germania, sperând ca urmele substanței otrăvitoare să dispară din organism.

Liderul opoziției din Rusia a mai precizat că se simțea sănătos atunci când s-a urcat la bordul avionului care urma să îl ducă în Moscova, iar starea lui s-ar fi degradat subit după 20 de minute de zbor.

Motivul pentru care a fost victima unei tentative de omor ar fi alegerile legislative de anul viitor din Rusia, consideră Navalnîi.

Liderul opoziției din Rusia, otrăvit după o vizită în Tomsk

Aleksei Navalnîi vizitase orașul Tomsk pentru a-și susține candidații la alegeri și pentru a finaliza o anchetă despre corupția din zonă. În timp ce era în avion spre Moscova, acestuia i s-a făcut rău, iar pilotul a aterizat de urgență în Omsk, Siberia.

Navalnîi a fost internat luna trecută în Omsk, unde a ajuns în comă, la reanimare și a fost conectat la un aparat de respirație artificială. Ulterior, a fost transferat către Berlin cu un avion închiriat de un ONG german. După mai multe teste efectuate, Guvernul german a anunțat că opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip Novichok.

Sursă foto: Axios.com

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *