Monday, July 8, 2024
Jurnalism corect


Alegerile prezidențiale: Viorica Dăncilă și Teodor Paleologu depun listele de semnături la BEC

By Andreea Traicu , in Fara categorie Politic Stirile zilei , at 19 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Partidele, dar și candidații independenți, intră in linie dreaptă cu pregătirile pentru campania electorală. După ce au făcut eforturi să strângă cele 200.000 de semnături necesare pentru a deveni cu adevărat candidați, aspiranții ajung la Biroul Electoral Central pentru înregistrare. 

Liderul PSD, Viorica Dăncilă, își va depune, joi la BEC, candidatura la alegerile prezidențiale. Partidul a anunțat că a strâns peste 1 milion de semnături. Tot astăzi va veni și Theodor Paleologu, candidatul PMP la președinția României.

Prezidențiabilii PNL și USR, Klaus Iohannis și Dan Barna, își vor depune candidaturile în aceeași zi, respectiv vineri, 20 septembrie. Prezidențiabilul UDMR Kelemen Hunor își va depune candidatura sâmbătă.

De asemenea, Mircea Diaconu, candidatul ALDE-Pro România pentru Cotroceni, se va înscrie sâmbătă în cursa pentru Cotroceni. Pro România a anunțat că a strâns peste 250.000 de semnături.

Președintele Dreptei Liberale, Viorel Cataramă, a anunțat că și-a depus deja candidatura la alegerile prezidențiale după ce a strâns peste 230.000 de semnături.

Toți cei care vor să intre în cursa pentru Președinția României au termen până duminică, 22 septembrie, să își depună candidaturile la Biroul Electoral Central. Asta după ce vor dovedi că au strâns 200.000 de semnături de susținere.

Campania electorală va începe, oficial, pe 12 octombrie.

Primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 10 noiembrie, iar al doilea tur pe 24 noiembrie.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW