Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Alegerile locale vor fi amânate dacă nu se vor putea ține în condiții de siguranță

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 28 aprilie 2020 Etichete: , ,

Alegerile locale dar și cele parlamentare vor fi amânate dacă acestea nu vor putea avea loc în condiții de siguranță, spune președintele României. Klaus Iohannis a adăugat că nu este de acord cu organizarea alegerilor dacă contextul epidemic nu o va permite.

„Este prematur să spunem că vom avea sau nu vom avea, în septembrie sau în octombrie sau în decembrie, alegeri (parlamentare – n.r). Asta depinde de cum gestionăm noi epidemia şi cum reacţionează populaţia în continuare la acest virus. Important este, după părerea mea, să facem alegerile atunci când nu reprezintă un pericol pentru populaţie. Eu n-o să fiu de acord să facem alegeri atunci când epidemia încă există şi sunt un număr semnificativ de bolnavi. Eu îmi doresc să reuşim în această toamnă să avem şi alegeri locale, şi la termen, spre sfârşitul lui noiembrie – începutul lui decembrie, alegeri parlamentare. Dar dacă nu se pot ţine în siguranţă, atunci vor trebui amânate. Nu voi tolera în niciun caz să avem alegeri sub semnul epidemiei”, a declarat şeful statului.

Citește și LIVE | Klaus Iohannis: După 15 mai nu vom avea o revenire bruscă la normalitate / Atac pentru Parlament și PSD – VIDEO

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW