Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Alegeri parlamentare anticipate în Republica Moldova | Igor Dodon: Votul de azi decide dacă va fi o guvernare responsabilă sau una care va da țara pe mâna străinilor / Usatîi: Am votat pentru resetarea statului

By Matthew Garvey , in Politic Republica Moldova Stirile zilei , at 11 iulie 2021

Fostul președinte al Republicii Moldova și actual președinte al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, le-a transmis cetățenilor moldoveni că votul de duminică decide dacă următoarea guvernare va fi una „responsabilă” sau una „care va da țara pe mâna străinilor”. Renato Usatîi a precizat, din Germania, că a votat pentru resetarea statului. 

Este o zi importantă, nu doar pentru că alegem Parlamentul. Votul de azi decide cine va fi la guvernare în următorii ani. Va fi una responsabilă sau una care va da țara pe mâna străinilor. Vă îndemn să votăm pentru cei care au grijă de Republica Moldova, pentru cei care vor asigura o pace în RM. Am văzut o mobilizare bună la alegeri. Cred că cetățenii noștri conștientizează imortanța votului de astăzi și de aceea au ieșit la vot”, a declarat Igor Dodon, citat de Agora.md.

Președintele socialiștilor a precizat că nu ar avea informații privind turismul electoral și fraudarea votrurilor.  Dodon a votat în jurul orei 11:00, alături de soția și de fiul cel mare.

Fost președinte al Republicii Moldova și actual președinte al comuniștilor, Vladimir Voronin a precizat, la ieșirea de la urne, că își dorește ca aleșii să se ridice la nivelul așteptărilor oamenilor.

Renato Usatîi, principalul contracandidat al Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor pe zona de stânga, a votat din Munchen, Germania, dar a menționat că se va întoarce în țară pentru a fi alături de staff-ul din campanie.

Am votat împreună cu sute de cetățeni care cu părere de rău se află departe de copii, părinți, familie. Am votat pentru resetarea statului, pentru ca în următorul scrutin electoral, cetățenii care se află acum în diasporă să poată se voteze fiind în R. Moldova. Am votat pentru vptul electronic, prin poștă, pentru planul de modernizare a țării, pentru redeschiderea, resetarea sitemului în școli cu tehnică profesională, pentru a face regulă în bugetulde stat, pentru ca toți cei care au furat țara să răspundă în fața justiției. Am votat cu speranța că începând cu ziua de mâine în R. Moldova se va începe o schimbare radicală, nu pentru politică și politicieni, dar radicală pentru fiecare cetățean”, a declarat Usatîi, citat de Agora.md.

Alegeri parlamentare anticipate în Republica Moldova

Cetățenii Republicii Moldova sunt așteptați astăzi la urne pentru a vota în cadrul alegerilor parlamentare anticipate. Scrutinul are o încărcătură deosebită, în condițiile în care de rezultatul său depind implementarea reformelor și orientarea strategică a statului. Lupta se dă între Partidul Acțiune și Solidaritate, de orientare pro-europeană, al președintelui Maia Sandu, și Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, afiliat Moscovei, în fruntea căruia se află foștii președinți Vladimir Voronin și Igor Dodon.

CITEȘTE ȘI: Alegeri parlamentare anticipate în Republica Moldova | Președintele Maia Sandu, după ce a votat: Astăzi cetățenii se pot elibera de hoți și pot alege un Parlament cinstit – VIDEO

CITEȘTE ȘI: Șansă istorică pentru viitorul european al Republicii Moldova. Peste 3 milioane de oameni sunt așteptați astăzi la urne pentru a vota în cadrul alegerilor parlamentare anticipate

CITEȘTE ȘI: ANALIZĂ Mizele alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova. Patru scenarii post-electorale

Facebook: Facebook / Igor Dodon

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *