Monday, July 1, 2024
Jurnalism corect


Alegeri locale 2024 – Prahova: Un primar în funcţie câştigă cu aproximativ 80% încă un mandat în faţa singurului contracandidat, reprezentant al AUR

By news.ro , in Stirile zilei , at 10 iunie 2024 Etichete: , , ,

Primarul comunei Valea Doftanei, Lucian Vileford Costea, a fost reales, în urma alegerilor din 9 iunie, cu aproximativ 80% din voturi. El a avut un singur contracandidat, din partea Alianţei pentru Unirea Românilor.

Valea Doftanei este una dintre localităţile aflate pe traseul viitorului drum judeţean care va reprezenta o alternativă la DN 1 şi care se presupune că va duce la decongestionarea traficului rutier de pe Valea Prahovei. În acest context, zona a fost una dintre cele alese de conducerea PSD pentru acîiunile de campanie electorală din primăvara acestui an.

Primarul comunei Valea Doftanei din judeţul Prahova, Lucian Vileford Costea (PSD), de profesie medic veterinar, obţine probabil cel mai mare scor electoral la alegerile locale din acest judeţ, el fiind reales de peste 80% dintre votanţii din localitate.

În Valea Doftanei au fost organizate cinci secţii de votare pentru cei peste 5200 de alegători înscrişi pe liste, iar primarul în funcţie a obţinut scoruri cuprinse între 88,25% din voturi şi 73,57%, conform datelor oficiale din procesele verbale.

El a avut un singur contracandidat, în persoana lui Eduard Oliver Bîtu, de la AUR.

Valea Doftanei este una dintre localităţile aflate pe traseul viitorului drum judeţean care va reprezenta o alternativă la DN 1 şi care se presupune că va duce la decongestionarea traficului rutier de pe Valea Prahovei. În acest context, zona a fost una dintre cele alese de conducerea PSD pentru campania electorală din primăvara acestui an.

În ultimii ani, zona, aflată în nordul judeţului Prahova, s-a dezvoltat foarte mult atrăgând un număr tot mai mare de turişti.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW