Thursday, July 4, 2024
Jurnalism corect


Alegeri 2024: Peste 1.700 de apeluri la 112 referitoare la nereguli în secţiile de votare

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 10 iunie 2024 Etichete: , , ,

Serviciul pentru Telecomunicații Speciale (STS) a anunțat luni că, pe durata alegerilor locale și europarlamentare din 9 iunie 2024, între orele 07:00 și 22:00, operatorii de la Serviciul de urgență 112 au preluat și gestionat 1.736 de apeluri de urgență legate de procesul de votare. Cele mai multe apeluri au provenit din București și județele Dolj, Mehedinți, Constanța și Giurgiu.

Conform STS, majoritatea cazurilor au raportat suspiciuni de fraudă electorală – 341 apeluri; probleme legate de urne, sigilii, ștampile, buletine de vot și secții de votare – 235 apeluri; tulburări ale ordinii publice în și în jurul secțiilor de votare – 138 apeluri; urgențe medicale în secțiile de votare și în apropierea acestora – 71 apeluri; propagandă sau campanie electorală – 67 apeluri.

Au fost semnalate și 54 de apeluri privind consumul și vânzarea de alcool în proximitatea secțiilor de votare și 33 de apeluri referitoare la filmări în interiorul și în jurul secțiilor de votare.

”Cele mai multe apeluri care au semnalat nereguli privind procesele electorale au fost preluate în Bucureşti şi judeţele Dolj, Mehedinţi, Constanţa şi Giurgiu. Conform procedurilor operaţionale, operatorii 112 au transferat cazurile către agenţiile specializate de intervenţie care au competenţă în soluţionarea acestor tipuri de urgenţe. În această perioadă, au fost adaptate permanent fluxurile de lucru între operatorii 112 şi dispecerii agenţiilor de intervenţie pentru a asigura o funcţionare optimă a Serviciului de urgenţă 112”, precizează Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW