Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Al doilea grup de români din Fâșia Gaza a ajuns la București

By Ana Teșcan , in Război în Orientul Mijlociu Stirile zilei , at 12 noiembrie 2023 Etichete:

Cei 41 de cetățeni români și membri de familie ai acestora, care au reușit să părăsească Fâșia Gaza joi, au ajuns în România în dimineața zilei de duminică, 12 noiembrie, la bordul unei aeronave Hercules aparținând Forțelor Aeriene Române, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE). 

Amintim că aeronava militară plecată de la București s-a defectat, fiind necesară trimiterea unei alte aeronave la Cairo care să ducă piesa necesară remedierii problemei apărute.

„Ca urmare a faptului că echipa tehnică de la bordul aeronavei C-130 Hercules de la Cairo nu a reușit procurarea pe plan local a piesei de schimb pentru remedierea defecțiunii raportate, o aeronavă C-27J Spartan a decolat în urmă cu scurt timp, în jurul orei 18.50, de pe Aeroportul Otopeni cu destinația Cairo, pentru a transporta materialele necesare”, a transmis Ministerul Apărării, sâmbătă seară, 11 noiembrie.

Este al doilea grup de români care a fost repatriat din Fâșia Gaza. Primii români evacuați din enclava palestiniană au aterizat la București în seara zilei de miercuri, 8 noiembrie, fiind vorba despre 93 de persoane. Câteva ore mai târziu au venit și 36 de cetățeni ai Republicii Moldova, cărora MAE român le-a acordat sprijin.

În total, 134 de cetățeni români au fost aduși în siguranță din Fâșia Gaza, dintr-un total de aproximativ 300 care au cerut sprijin în vederea repatrierii autorităților de la București.

Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe

Comentarii