Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


AIEA prezintă marţi un raport cu privire la centrala Zaporojie

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 6 septembrie 2022 Etichete: ,

O misiune de experți de la Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) va publica, în cursul zilei de marți, 6 septembrie, într-un raport detaliat, constatările privind centrala nucleară din Zaporojie (ZNPP).

Patru dintre cei șase membri ai misiunii ONU de la centrală au părăsit locația, iar ceilalți doi experți ai AIEA vor rămâne acolo în permanență, a anunțat organismul de supraveghere nucleară al ONU.

„Directorul general Grossi va publica marți un raport privind situația siguranței nucleare, a securității și a garanțiilor nucleare în Ucraina – inclusiv concluziile misiunii de la centrala ZNPP – și, mai târziu în aceeași zi, va informa Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite cu privire la misiunea de la centrală”.

Șeful administrativ al orașului Zaporojie a subliniat că centrala și zona din jur trebuie demilitarizate cât mai rapid.

„Astăzi, misiunea AIEA a părăsit centrala nucleară Zaporojie, astfel că în prezent așteptăm nu doar un raport privind situația actuală, ci și decizii clare. Centrala nucleară și zona din jurul ei trebuie demilitarizate cât mai curând posibil”, a declarat, pe Telegram, șeful administrativ al orașului Zaporojie, Oleksandr Starukh.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a reiterat că concluziile misiunii ar trebui să fie prezentate marți, adăugând: „Sper că vor fi obiective”.

CITEȘTE ȘI LIVE 195 de zile de război / Rusia își continuă eforturile pentru a controla total regiunea Donețk

Foto: Inquam Photos / Ana-Maria Dumtiru

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW