Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Agenţia Naţională de Integritate sesizează Parchetul în cazul șefului AEP

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 9 ianuarie 2023 Etichete: ,

Agenţia Naţională de Integritate sesizează Parchetul în cazul preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu Buică, pe care îl acuză de folosire a funcţiei pentru favorizarea cumnatei sale.

„Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către CONSTANTIN-FLORIN MITULEŢU BUICĂ a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de Preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente a emis,  aprobat şi semnat un număr de 9 acte materiale  prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru cumnata acestuia, care a fost încadrată  la Cabinetul Vicepreşedintelui Autorităţii Electorale Permanente pe funcţia de consilier”, a transmis luni ANI.

G4Media.ro a dezvăluit că un raport de evaluare al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) îl acuză pe Constantin Mituleţu-Buică, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP) de conflict de interese penal. Sesizarea a fost depusă de un fost director din AEP, demis chiar de Mituleţu Buică.

Cristian Petraru, fost şef al aparatului tehnic de la Biroul Electoral Central director în Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) până în 2019, a depus în august 2021 o sesizare la ANI în care indica faptul că preşedintele AEP ar fi numit-o într-o funcţie din instituţie pe cumnata sa, sora soţiei sale.

Mitulețu Buică: Cererea a fost aprobată

Într-o declarație pentru Digi24, Constantin-Florin Mitulețu Buică a recunoscut că a aprobat angajarea cumnatei sale, dar spune că a respectat legea.

El susține că femeia a avut mai multe locuri de muncă și a enumerat printre calitățile ei „activitatea profesională și implicarea de care a dat dovadă”.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW