Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj, amendat de Consiliul Concurenței pentru abuz de poziţie dominantă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 4 mai 2020 Etichete: , , ,

Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj a fost amendat de Consiliul Concurenţei, pentru abuz de poziţie dominantă, pentru că managementul a refuzat accesul companiei Romanian Airport Services, la infrastructura aeroportuară. Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

„Consiliul Concurenţei a amendat Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj pentru abuz de poziţie dominantă, ca urmare a faptului că managementul regiei a refuzat accesul companiei de handling Romanian Airport Services la infrastructura aeroportuară, încălcând astfel atât Legea Concurenţei cât şi Tratatul privind Funcţionarea Uniunii Europene. Aceasta este prima măsură de sancţionare aplicată de autoritatea de concurenţă în industria aviaţiei din România”, arată compania Romanian Airport Services în comunicat.

Amenda a venit ca urmare a unei investigații declanşate prin Ordinul preşedintelui Consiliului Concurenţei , în urma unei plângeri formulate de către Romanian Airport Services.

“Prin Decizia nr. 74 din 8 octombrie 2019, plenul Consiliului Concurenţei a constatat săvârşirea de către Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a unui abuz de poziţie dominantă, prin refuzul de a permite accesul societăţii Romanian Airport Services la infrastructura aeroportuară necesară prestării serviciilor de handling la sol pe Aeroportul Cluj în perioada 11 septembrie 2015 – 9 martie 2017, încălcând astfel prevederile art. 6 alin. (1) din Legea concurenţei nr. 21/1996, precum şi prevederile art. 102 din Tratatul privind Funcţionarea Uniunii Europene”, arată sursa citată.

Sursa foto: Facebook / Aeroportul Avram Iancu din Cluj

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *