Friday, May 27, 2022
Jurnalism corect


Adrian Criț, la finalul celor 5 zile de grevă ilegală la STB: O să fie angajați concediați

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 25 ianuarie 2022

Adrian Criț, directorul general al Societății de Transport București, a anunțat marți, 25 ianuarie, la finalul celor 5 zile de grevă ale angajaților STB, că salariații care au declanșat protestul ilegal vor fi identificați, menționând că se vor face și concedieri. Vasile Petrariu, liderul sindicatului majoritar din STB, susține că activitatea directorului general va fi analizată de către membrii Consiliului de Administrație. 

Oricât de mare ar fi nemulţumirea unor angajaţi, oricât de mari ar fi neajunsurile, respectul faţă de cetăţean trebuie să primeze. Nevoile oraşului trebuie să primeze, zi de zi. Conştientizarea faptului că împreună, angajaţii STB trebuie să respectăm programul de transport şi să ne îndeplinim serviciul faţă de bucureşteni este cel mai important lucrul pentru reforma STB. De acolo trebuie să plecăm, de la mentalitate”, a declarat Adrian Criț, marți, într-o conferință de presă, citat de News.ro.

Conducerea STB face verificări pentru identificarea persoanelor care au declanșat protestul declarat ilegal, vineri, de către Tribunalul București.

Căutăm vinovaţii, cei care au declanşat această grevă ilegală. Analizăm(…)Au început să vină datele respective care vor fi analizate în Comisiile de cercetare disciplinară. Probabil că o să fie angajaţi concediaţi. Cu siguranţă”, a precizat Criț.

Directorul general al STB susține că, în urma anunțului de angajare publicat luni, a primit sute de solicitări, precizând că vor exista și o serie de investiții în ceea ce privește compania de transport public a Capitalei.

Totodată, abonamentele călătorilor vor fi prelungite cu numărul de zile în care angajații STB au stat în grevă, a precizat Adrian Criț.

Drepturile călătorilor trebuie respectate. Vom face un audit extern pentru a identifica toate pierderile avute pe durata grevei, urmare a acestui audit vom lua măsurile care se impun pentru recuperarea daunelor de la cei care se fac vinovaţi, cei care au declanşat această grevă ilegală, pe care justiţia i-a considerat că au declanşat greva”, susține directorul general al STB.

Activitatea directorului, analizată de CA

Vasile Petrariu, liderul principalului sindicat al angajaților STB și fost membru PSD, susține că, în urma unei discuții pe care a avut-o cu membrii Consiliului de Administrație, s-a stabilit că aceștia vor analiza activitatea directorului general.

Reamintim că una dintre principalele cerințe ale salariaților STB care au participat la greva ilegală a fost demiterea directorului general Adrian Criț.

Așa cum ați văzut astăzi, s-a reluat activitatea. Aseară am avut o discuție cu membrii Consiliului de Administrație la sediul Primăriei Municipiului București, care a durat peste 2 ore. Am discutat toate aceste probleme, inclusiv revendicarea cu privire la directorul general. Membrii CA au venit cu rugămintea să vorbim cu salariații să ne reluăm activitatea. Ei s-au angajat să preia problemele noastre și să analizeze activitatea directorului general și vor lua o decizie”, a declarat Vasile Petrariu.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com