Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Activitatea Raiffeisen în Federația Rusă, investigată de Trezoreria SUA

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 18 februarie 2023 Etichete: , , , , ,

Activitatea Raiffeisen Bank în Federația Rusă este investigată de autoritățile din Statele Unite ale Americii (SUA), transmite sâmbătă, 18 februarie, Reuters.

Sursele citate de jurnaliștii de la Reuters susțin că Trezoreria SUA a cerut Raiffeisen să transmită detalii despre activitatea desfășurată în Rusia, în Donbas, Ucraina și Siria și informații despre anumiți clienți, informare ce ar urma să vină trei tranșe, în aprilie, mai și iunie.

Raiffeisen a transmis că va coopera cu autoritățile americane, în condițiile în care experții din domeniul financiar susțin că, în cel mai rău caz, banca ar putea fi penalizată.

În schimb, reprezentanții băncii austriece au transmis că au pus în practică mecanisme prin care se asigură că sancțiunile impuse Federației Ruse în contextul invaziei în Ucraina sunt respectate.

Printre cele mai dure penalități pe care Trezoreria SUA le poate impune se numără înghețarea activelor din Statele Unite ale Americii și aplicarea unei interdicții de a mai accesa dolarii americani.

Totodată, faptul că autoritățile americane au cerut informații suplimentare nu duce automat la aplicarea penalităților, mai notează Reuters.

Raiffeisen este una dintre cele două bănci străine catalogate drept „importante” de Banca Centrală a Federației Ruse, este a doua cea mai mare bancă din Austria și este activă și pe piața din Europa de Est.

Sursă foto: Zf.ro

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com