Monday, July 8, 2024
Jurnalism corect


Acțiune de amploare a polițiștilor din Capitală în weekend / Amenzi în valoare de 123 de mii de lei și 53 de permise reținute

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 25 februarie 2024 Etichete: , ,

Polițiștii din Capitală au desfășurat o acțiune de amploare în weekend, prin care au aplicat 100 de amenzi în valoare totală de 123 de mii de lei, printre care și 17 infracțiuni, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii Brigăzii Rutiere au reținut 53 de permise, aproape jumătate tot pentru conducere sub influența alcoolului. 

„În zilele de 23/24 şi 24/25 februarie a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere au desfăşurat activităţi de control în mai multe zone de interes operativ aflate în raza de competenţă în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie produse pe fondul conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. În urma controalelor efectuate, poliţiştii rutieri au aplicat 99 de  sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 123000 de lei”, a transmis Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei, duminică dimineață.

53 de permise de conducere reținute și 17 infracțiuni

Cifrele mari nu se opresc doar la cuantumul de 123 de mii de lei în amenzi, ci și la permisele de conducere reținute și la numărul infracțiunilor.

53 de permise de conducere au fost reținute, dintre care:

  • 15 pentru infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice
  • 22 pentru conducere sub influența alcoolului
  • 12 pentru depășirea vitezei legale
  • 2 pentru nerespectarea culorii semaforului electric
  • 1 pentru adoptarea unui comportament agresiv în trafic
  • 1 pentru circulația pe sensul opus de mers

17 infracțiuni au fost comise weekend-ul acesta, dintre care

  • 7 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului
  • 4 pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive
  • 4 pentru conducerea unui vehicul cu permisul suspendat
  • 2 pentru conducere fără permis

15 certificate de înmatricule și 3 seturi de plăcuțe de înmatriculare au fost reținute de polițiști pentru deficiențele tehnice constatate.

„Capturile” Brigăzii Rutiere din weekend

Unul dintre  incidentele rutiere a avut loc în sectorul 2 al Capitalei. Un individ în vârstă de 47 de ani a fost oprit de polițiști pe stradă pentru conducere sub influența alcoolului. Potrivit autorităților, testările preliminare au arătat că nivelul său de alcoolemie era de 0,95mg/l în aerul expirat, depășind de mult limita legală admisă. În consecință, șoferul a fost condus la sediul Institutului Național de Medicină Legală pentru prelevarea de probe biologice, iar un dosar penal a fost deschis în acest caz.

Altă persoană, un tânăr de 25 de ani, a fost văzut conducând pe o stradă din sectorul 6, iar în urma efectuării testării preliminare cu aparatul drugtest s-a constatat că tânărul consumase substanțe psihoactive.

„Conducătorul autovehiculului a fost condus la sediul I.N.M.L. în vederea prelevării de mostre biologice, totodată fiind deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 336 alin.2 din Codul Penal”, au transmis polițiștii.

Tot în sectorul 6, un alt conducător auto, în vârstă de 29 de ani, a fost depistat de autorități. Testele preliminare cu aparatul drugtest au indicat prezența unor substanțe interzise în sistemul său. Ca urmare, și în acest caz a fost deschis un dosar penal.

Alt incident a avut loc în sectorul 1, unde polițiștii au oprit un șofer în vârstă de 52 de ani, surprins conducând sub influența alcoolului. Testările cu aparatul etilotest au arătat că nivelul său de alcoolemie era de 0,48mg/l în aerul expirat. Ca urmare, a fost demarat un dosar penal în acest caz.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW