Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Acordul de Cooperare dintre PSD și Partidul Democrat din Moldova, semnat de liderii celor două partide / Marcel Ciolacu: Este vital ca partidele pro-europene să poată forma o majoritate

By Matthew Garvey , in Politic Republica Moldova Stirile zilei , at 19 mai 2021

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a anunțat că a semnat, alături de Pavel Filip, președintele Partidului Democrat din Moldova, Acordul de Cooperare între cele două partide. Liderul PSD susține că este vital ca partidele pro-europene să poată forma o majoritate după alegerile anticipate din iulie.

Astăzi, împreună cu domnul președinte Pavel Filip, am semnat Acordul de Cooperare dintre Partidul Democrat din Moldova și PSD. Am făcut împreună acest pas deoarece Moldova traversează în prezent un moment politic foarte complicat. Este vital ca partidele pro-europene să poată forma o majoritate după alegerile anticipate din iulie”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Liderul PSD susține că va sta tot ce îi stă în putință pentru a ajuta singurul partid din Moldova asociat Partidului Socialiștilor Europeni.

De altfel, programul ”Moldova Altfel” cu care frații noștri se prezintă în fața electoratului, conține din capul locului angajamentul ferm că „România rămâne un partener de suflet, iar SUA – un partener strategic”. Acest angajament ferm, pro-european, nu poate decât să ne dea convingerea că PDM va rămâne consecvent continuării reformelor în vederea dezvoltării democratice și avansării parcursului european și euro-atlantic”, a adăugat Ciolacu.

Alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova ar urma să aibă loc pe 11 iulie, după ce, la finalul lunii aprilie, președintele Maia Sandu a dizolvat Parlamentul.

Sursă foto:Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW