Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


A fost aprobată lista statelor pentru care nu mai este necesară izolarea la revenirea în România

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 13 iunie 2020 Etichete: , , ,

Comitetului Național pentru Situații de Urgență a stabilit că românii nu vor fi obligați să intre în izolare timp de 14 zile dacă se întorc din: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Elveția, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria. Pentru aceste state se vor relua și cursele aeriene.

„În baza propunerii Institutului Național de Sănătate Publică, se aprobă, începând cu data de 15.06.2020 ora 00:00, eliminarea măsurilor de carantină/izolare la locuință/locația declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparținătorii, după caz, pentru persoanele asimptomatice care vin în România din următoarele țări: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria,” arată Hotărârea CNSU.

Potrivit hotărârii CNSU, lista cu statele pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină sau izolare, se va actualiza săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00.

Hotarare CNSU nr.29 din 13.06.2020

Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *