Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ambasadorul SUA la Chișinău: Nu avem indicii că Republica Moldova ar putea fi ținta unui atac

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Republica Moldova Stirile zilei , at 21 martie 2022 Etichete: , , ,

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) la Chișinău, Kent Logsdon, a declarat că nu există indicii privind un atac asupra Republicii Moldova, în contextul războiului din Ucraina, invadată în 24 februarie de către Federația Rusă.

„Suntem cu toții atenți la orice semn și la orice știre, ca să ne dăm seama ce se întâmplă în imediata vecinătate a frontierei R. Moldova. La moment, nu avem indicii că R. Moldova ar putea fi ținta unui atac, dar suntem foarte îngrijorați de ceea ce ar putea să se întâmple în regiune, în special în contextul imaginilor pe care le vedem în fiecare zi, cu ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a declarat ambasadorul Logsdon, citat de deschide.md.

În timp ce Armata Federației Ruse este ocupată cu invazia Ucrainei, foști generali din cadrul NATO au avertizat, la începutul lunii, că mai multe state ce au aparținut de Uniunea Sovietică, printre care și Republica Moldova, au intrat „în vizorul” lui Vladimir Putin.

Dacă cetățenii din România pot răsufla ușurați, având în vedere apartenența la NATO, vecinii de peste Prut sunt în situația opusă, iar Transnistria, regiunea controlată de separatiști, poate servi drept poartă de intrare pentru trupele ruse.

Main News a stat de vorbă pe marginea acestui subiect cu generalul Ștefan Dănilă, fost șef al Statului Major General al Armatei Române, și cu Armand Goșu, doctor în istoria Rusiei și profesor în cadrul Universității București.

Istoricul Armand Goșu a explicat că motive de îngrijorare există pentru toate țările din apropierea frontierei cu Federația Rusă, menționând că, în cazul Republicii Moldova, luptele din Sudul Ucrainei ar putea ridica un semnal de alarmă în ceea ce privește prezența militarilor ruși în apropierea granițelor.

La rândul său, generalul Ștefan Dănilă a precizat că situația Moldovei se aseamănă cu cea a Ucrainei, în sensul în care nu există garanțiile de securitate pe care le au țările membre NATO, inclusiv România.

DETALII AICI:

Foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW