Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Victorie pentru Nicușor Dan. Raportul Agenției de integritate, anulat definitiv de Instanța supremă

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 22 octombrie 2024

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, marţi, recursul Agenţiei Naţionale de Integritate în procesul intentat primarului general, Nicuşor Dan, pe care-l declarase incompatibil şi în conflict de interese. Decizia instanţei este definitivă.

Agenția Națională de Integritate a făcut publice, în februarie 2023, concluziile unui raport în care îl acuza de incompatibilitate și conflict de interese pe Nicușor Dan, după ce primarul general a asigurat, pentru scurt timp, conducerea ALPAB. În același timp, inspectorii ANI au sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Instituția Prefectului și Curtea de Conturi.

Nicușor Dan a explicat la vremea respectivă că nu a făcut altceva decât să își exercite atribuțiile de primar și nu a ocupat funcția de director al instituției, așa cum au susținut inspectorii ANI. În septembrie 2023, Curtea de Apel București i-a dat dreptate primarului general și a anulat raportul Agenției.

În situația în care raportul ANI ar fi fost admis de către instanță, Nicușor Dan și-ar fi pierdut mandatul de primar și nu ar fi putut să candideze pentru nicio funcție publică în următorii 3 ani.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW